Diversen hypotheekverstrekkers gaan een proef starten om het makkelijker te maken voor freelancers om aan een hypotheek te komen. Via nu.nl:

“Om de hypotheekverstrekking aan zzp’ers, flexwerkers, uitzendkrachten en freelancers te verbeteren, is een aantal partijen op de hypoheekmarkt een nieuwe proef gestart.

De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek, Rabobankdochter Obvion en ABN Amro-onderdeel Florius werken mee aan de pilot, die een half jaar zal duren.

Met behulp van een scan, die ontwikkeld is door arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group, kijken de partijen niet meer naar het arbeidsverleden, maar naar de kansen in de toekomst om genoeg inkomsten te verwerven.

Zzp’ers en mensen met tijdelijke contracten komen moeilijk aan een hypotheek vanwege hun onzekere inkomen. Tegelijkertijd neemt het aantal flexibele krachten op de arbeidsmarkt snel toe.

“Steeds meer jonge, goed opgeleide professionals vallen niet meer binnen de standaardkaders.Terwijl volgens ons iemand met goede perspectieven op de arbeidsmarkt juist een prima klant is om een hypotheek aan te verstrekken”, aldus directeur Mark de Rijke van De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek.

De ontwikkelde arbeidsmarktscan onderzoekt de arbeidsmarktkansen van hypotheekaanvragers voor de komende vijf jaar. Ook wordt berekend hoe groot de kans is dat iemand gedurende die periode langdurig werkloos wordt.”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *