In het vorige artikel over handige tools voor freelancers bespraken we tools voor documenten beheer en opslag en to-do lijstjes en time management. In deel 2 van deze serie bespreken we Social Media Management, Creativiteit & Innovatie en documenten digitaal laten ondertekenen.

Social media Management

  • Wat mij betreft is HootSuite een van de toppers wat betreft Social Media Management. Het verkrijgen van informatie wordt via verschillende streams met keywords heel gemakkelijk en als je eenmaal je accounts hebt toegevoegd, is ook het draften en schedulen van je berichten een eitje. Je kan in HootSuite ook makkelijk de links verkleinen en het geeft duidelijk aan als je aan je maximum aantal karakters zit. De premium versie komt met uitgebreide reports!
  • Vraag jij je ook af waarom je content misschien niet gedeeld wordt? Dit kan komen doordat je sharing buttons lastig te vinden zijn. Tijdens mijn zoektocht voor mooie, praktische en makkelijk installeerbare buttons kwam ik uiteindelijk bij Shareaholic terecht! Ze zien er strak uit, hebben een leuk “sharing is caring” zinnetje bij de posts en pagina’s staan en je kan zelf kiezen waar je ze wil plaatsen.
  • Tweriod heb ik zelf nog nooit gebruikt, maar biedt wel perspectief als je veel deelt op Twitter! Deze tool analyseert jouw en je volgers tweets, om daarna te kijken wanneer je tweets het beste gedeeld kunnen worden om opgepikt te worden door je volgers.

Creativiteit en Innovatie

  • Vaak nieuwe ideeën voor je business? We hebben Trello al eerder genoemd als to-do lijstje, maar met Trello is het ook heel makkelijk om lijsten van ideeën aan te leggen en hier taken en groepen aan te verbinden via kaartjes. Je kan gebruikers makkelijk toevoegen aan borden en statussen van kaartjes updaten.
  • Nieuwe inspiratie nodig? Neem eens een kijkje op Pinterest. Dit zijn niet alleen mooie plaatjes, maar achter de plaatjes zitten vaak ook links naar interessante artikelen. Je kan ook een gezamenlijk bord maken, waar je collega’s of zelfs klanten ook op kunnen pinnen.

Digitaal ondertekenen

  • HelloSign is een geweldige oplossing voor als je met klanten op lange afstand werkt. Werkt perfect met de Google apps, persoonlijke templates en branding en je kan gehele workflows bouwen en ze claimen bank-level beveiliging te hebben. Nooit meer lang wachten op een handtekening!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *